Zakaj je prav sedaj čas, da je vaša stran mobilno prilagojena?

Zakaj je prav sedaj čas, da je vaša stran mobilno prilagojena?

Na mobilnih napravah je izvedenih več kot polovica vseh iskanj na svetovnem spletu.

Google je oznanil, da bo 21. aprila izvedel veliko spremembo algoritma. Ta sprememba bi naj prinesla velike spremembe v rangiranju spletnih strani. Google iskalnik bo strani, ki so prijazne mobilnim napravam (ang. mobile-friendly) rangiral višje. Prav lahko se zgodi, da če vaša stran ni mobilno prilagojena, je mogoče več ne bo moč videti v Google iskalnih zadetkih na teh napravah.

Google pravi, da bo sprememba imela “velik vpliv” na vsa mobilna iskanja v vseh jezikih. Spletni velikan to utemeljuje s tem, da bodo tako uporabniki našli relevantno vsebino in prišli na ciljno stran, ki bo mobilnim napravam prijazna. Pri Googlu so se za to potezo odločili, ker je sedaj več kot polovica vseh spletnih iskanj izvedena iz mobilnih naprav.

Te spremembe so odlična novica za mobilne uporabnike, saj naj bi pomagal motivirati tiste lastnike spletnih strani, ki še vedno nimajo strani prilagojene mobilnim napravam. Google je začel z višjim rangiranjem mobilnih strani že lansko leto, vendar bi naj bila to ena največjih sprememb algoritma, ki smo jim bili priča zadnja leta.

Kako bo vplival algoritem na vas? Tukaj se bo predvsem zmanjšal promet iz mobilnih naprav za tiste, kateri spletne strani nimate prilagojene odzivnemu dizajnu. Po drugi strani pa povečal tistim, kateri spletno stran imate prilagojeno mobilnim napravam.


Ali potrebujete mobilno spletno stran?

Odgovor se skriva v tem, koliko uporabnikov pride na vašo stran preko mobilnih naprav. To lahko spremljate preko Google Analytics orodja. Prav tako je odvisno, kako je mobilno prilagojena vaša konkurenca. Če je, potem z mobilno spletno stranjo ne čakajte. V vsakem primeru pa priporočamo, da se čimprej odločite za spletno stran, ki je prijazna mobilnim napravam.

Vsi, ki želite preizkusiti ali je vaša stran kompatibilna z mobilnimi napravami, lahko to preverite z Google spletnim orodjem, ki je dosegljivo na spodnjem spletnem naslovu.
Kliknite in preverite ali je vaša spletna stran mobilno prilagojena

Če želite, da vam pomagamo, kliknite tukaj.


    Tvoj komentar